CV

ERVARING

1 januari 2015 – Heden

Job Hulsman

Journalist / copywriter

Sinds 1 januari 2016 freelance ik fulltime als journalist, bedrijfsjournalist, copywriter en communicatieadviseur. Mijn bedrijf heet ‘Job Hulsman’. Lekker origineel, maar hey, it does the job (sorry voor deze flauwe grap).

1 oktober 2014 – 31 december 2015

Het PR Bureau

Copywriter / pr adviseur

Mijn eerste grotemensenbaan was bij Het PR Bureau. Prachtig mooi bureau met dito mensen en klanten. Veel geleerd over het vak en mezelf. Maar mijn drang naar vrijheid won het van de zekerheid. Gelukkig pakken ze het netwerk me niet meer af.

2014 – Heden

Polshoogte Magazine

Co-founder / Journalist

Met vriend/fotograaf maakte ik in 2014 een aantal verhalen voor State Magazine, een hiphopmagazine. Terwijl we ook zoveel andere ideeën hebben. Daarop besloten we om zelf een online magazine op te richten. De site is nog steeds online, maar eigenlijk doen we er niet zoveel meer mee. Desalniettemin een mooie ervaring en super leerzaam.

8 november 2013 – Heden

Diversen

Freelance journalist

Op 8 november 2013 kwam mijn eerste betaalde stuk online. Op het inmiddels ter ziele zijnde (online) hiphopmagazine State Magazine. Het ging over de invloed van hiphop op het kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. Sindsdien noem ik mezelf freelance journalist. Daarvoor schreef ik ook veel voor Medium Magazine (tijdschrift voor Communicatiewetenschap aan de UvA) en Hiphopleeft.nl.

2013 – Heden

Diversen

Freelance copywriter

Eind november interviewde ik Sander Koppelaar van Launchdesk voor Dawntime. Vlak daarna kon ik bij Launchdesk aan de slag als fotograaf/copywriter. De ideale bijbaan in de eindfase van mijn studententijd. En mijn eerste stappen als freelance copywriter.

2013

NOS

Redacteur

Vermoedelijk de beste stage die ik me kon inbeelden. Een super leerzame periode bij hét nieuwsinstituut van Nederland.

2010 – 2013

Medium Magazine

(Hoofd)redacteur

Misschien nog wel leerzamer dan mijn gehele studie Communicatiewetenschap. Als (hoofd)redacteur van het magazine interviewde ik onder andere Nico Dijkshoorn, Maurice de Hond, Alexander Klöpping en Sacha de Boer.

2009 – 2012

Hiphopleeft

Schrijver / Journalist

Bij Hiphopleeft ontdekte ik dat ik schrijven leuk vind. Terwijl Thomas Heerma van Voss ieder stuk zorgvuldig nakeek, verschenen mijn eerste recensies en interviews op internet.

PAPIERTJES

2014

Corporate Communication

Universiteit van Amsterdam

2012

Kritiek & Journalistiek

Universiteit van Amsterdam

2012

Communicatiewetenschap

Universiteit van Amsterdam

Mijn profiel op LinkedIn

 

REFERENTIES

Thijs Heslenfeld Fotograaf / Journalist

“Het interview met Job en Jordie was één van de fijnste interviews die ik ooit heb gehad. Waarom? Omdat het gesprek écht open lag. Omdat we niet gehinderd leken door (voor)oordelen, stokpaardjes, no go area’s, starre overtuigingen – al die dingen die vragen en luisteren zo vaak in de weg staan, ook bij mij zelf. Ik heb me zelden zo vrij gevoeld om mijn verhaal te vertellen.”

Marnix GeusEx-baas / Oprichter Het PR Bureau

“Ik heb met Job een aantal maanden nauw mogen samenwerken aan mijn project MensenHandel. Job is een zeer getalenteerde vent met veel gevoel voor journalistiek en nieuwe media. Daarnaast heb ik hem meerdere malen betrapt op gevoel voor humor. Ik ben dan ook blij dat hij inmiddels onderdeel is van onze HPB V.I.P. flexpool.”

Thomas Heerma v. VossSchrijver / Founder Hiphopleeft

“Jarenlang heb ik met Job samengewerkt, en dat beviel uitstekend. Hij was gedisciplineerd en leergierig, hij toonde veel eigen initiatief en, misschien wel het belangrijkste: hij bleef altijd nieuwsgierig. Hij schrijft helder en doelgericht.”.