Tot op de dag

Als Mardjan Seighali op haar zesentwintigste in Nederland aankomt besluit ze alles op alles te zetten om haar leven alsnog zin en betekenis te geven. Ook al zijn de herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het militaire elitekorps van Khomeini vers, Mardjan wil niet dat ze haar toekomst beïnvloeden. Ze laat zich door niets en niemand tegenhouden en stort zich op haar nieuwe leven. Tot ze erachter komt dat de zwarte bladzijden zich niet laten wissen. In Tot op de dag opent Seighali jaren na dato – ‘met volle overtuiging en gemengde gevoelens’ – het boek dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld gesloten hield. Samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef ze een intiem en hoopgevend boek over  volwassenwording, identiteit en een grensoverstijgende liefde.

Tot op de dag is daarmee een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver.

‘Een indrukwekkend verhaal over moed, veerkracht en de onstilbare honger
naar vrijheid.’ – Murat Isik

‘Het verhaal van Mardjan daagt je uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Had ik zo veel moed getoond, zoveel doorzettingsvermogen?’– Gerdi Verbeet

‘Een indrukwekkend en inspirerend verhaal over veerkracht en liefde.’ – Fokke Obbema