De verhalen die ik in opdracht schrijf belanden overal in nergens: in magazines, op websites en social media, in nieuwsbrieven… Bij wijze van terugblik op het afgelopen jaar een (verre van compleet) overzicht:

Voor het UAF schreef ik in 2021 uiteenlopende verhalen, dikwijls op basis van interviews met gevluchte studenten en werkenden. Zo maakte ik portretten van de zes genomineerden voor de UAF-Award:

Daarnaast sprak ik met huisarts en donateur Coen: ‘Ik vind het vreemd dat het nieuwkomers zo lastig wordt gemaakt, we werken ons als artsen een slag in de rondte.’

En in Haarlem bezocht ik Joost en Eveline, donateurs van het UAF en mentor van de gevluchte Parissa. Eerstgenoemde besloot zijn verhaal met: ‘Het is een verantwoordelijkheid van de moderne mens om een breder beeld te krijgen van wat het leven is. Mentor zijn bij het UAF is eigenlijk een heel eenvoudige manier om dat beeld te krijgen. […] Ik werkte ooit in een verpleeghuis. Een oude vrouw lag er op sterven. Ze kon niets meer zelf en werd gevoerd. Waarom ben ik er nog, vroeg ze zich af. Op een dag vond ze het antwoord: “Ik ben er nog opdat anderen mij kunnen helpen.” Die ervaring was voor mij een geschenk voor het leven. Liefde, zorg, dat zijn de krachten die de maatschappij dragen. Dus wie moet er dankbaar zijn? Dat is niet Parissa, dat zijn wij.’ Lees het verhaal hier. 

In 2021 maakte ik eveneens een aantal interviews voor de ScaleUp Company, het bedrijf dat ondernemers coacht om hun bedrijven te laten groeien. Over dit thema – bedrijfsgroei dus – ging ik met verschillende bedrijfseigenaren in gesprek. Een selectie:

In het najaar benaderde Peter Bos van grafisch ontwerpbureau Houdbaar me of ik beschikbaar was om tien grote interviews te maken voor het ‘coronamagazine’ van Veiligheidsregio IJsselland. De beschikbare tijd voor de productie van de verhalen: een maand. ‘Is goed’, hoorde ik mezelf zeggen. En daar gingen we. Op 15 december werd het prachtige magazine gepresenteerd aan medewerkers en partners van de Veiligheidsregio. Hier lees je meer.

Verder werkte ik het afgelopen jaar voor enkele trouwe klanten: waaronder ontwerpbureau Marten en bouwbedrijf Mensink. Voor Marten schreef ik onder meer alle teksten voor een uitgave over ‘transformeren op het Sallandse platteland’. En samen met Gonard, directeur van Mensink, schreef ik een serie goed gelezen blogs. De klappers: dit verhaal over de stijgende prijzen van bouwmaterialen en deze blog over waarom Gonard de hamer weer ter hand neemt. Omdat hij zijn visie deelt wordt Gonard inmiddels gevraagd als spreker en krijgt hij regelmatig interviewverzoeken.

Tot slot schreef ik het afgelopen jaar verhalen voor de gemeente Assen, Asbest Service Salland, RdB Communicatie, Erik Diepering, Nijhof installatietechniek, In-Pro6 en De Nieuwe Oost.

Op naar hopelijk mooie nieuwe teksten en verhalen in 2022.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *